محل تبلیغات شما

چگونه فرهنگ باعث تشویق افراد به فساد مالی می شود؟

شاید در نگاه اول یک تعارض بنیادی وجود داشته باشد و آن این است که فرهنگ به معنای عمومی آن باعث تشویق افراد به داشتن مسئولیت در قبال جامعه در سطوح مختلف می شود. اما واقعیت چیز دیگری است.

فرض کنید یک کارمند وظیفه شناس در یک سازمان که هر روز با بهترین تلاش و بیشترین وجدان کاری وظایف خود را انجام میدهد. این فرد از رسانه های مختلف در رابطه به انواع و اقسام فساد مالی اخباری دریافت می نماید، در اولین برخورد وی برای اینکه در مورد این مساله به قضاوت بپردازد به صورتی درونی منتظر عکس العمل سطوح جامعه به این مساله می شود و در اینجاست که با یک تضاد تلخ روبرو می گردد. جامعه در لایه های رویی آن انواع فساد را زشت می داند، اما داستان در بطن آن به شکل دیگری است. در حالی که عمل فساد مالی بد درنظر گرفته میشود، رفاه و موقعیت حاصل از آن در عمق فرهنگ یک جامعه مورد تحسین قرار می گیرد. در جایی که باید کارآفرینی در انواع آن به صورت یک ارزش نهادینه و در همه سطوح سیستم های ارزشی تایید شود، این ثروت است که نشان افتخار از طرف سیستمهای ارزشی میگیرد، جدا از آنکه این ثروت که البته ذاتا چیز بدی نیست و می تواند به رفاه عمومی ایجاد مشاغل و سایر مزایا برای همه منتج شود، جدا از مسیر دست یابی به آن در عمق تفکر یک ملت ارج نهاده می شود.

در ادامه جوانی باهوش و روستایی را در نظر بگیرید که با تکیه بر تلاش خود در موقعیت خوب علمی به عنوان یک دانشجو و یا ورزشی به عنوان یک ورزش کار قرار گرفته است. عموم جامعه تا چه میزان به حمایت روحی و تحسین و ارزش گذاری برای این تلاشها می پردازد. سیستم ارزشی افراد چطور این صفات ارزشمند را تایید می کند و آیا این فرد در سن سی سالگی با واقعیت تلخی که جامعه برای تلاش وی ارزش قایل نیست روبرو نمیشود. و آیا نتیجه عمل خود را با به دست آوردن منافع از طریق فساد مالی مقایسه نمی کند.

این مثالها تنها گویای بخشی از عمق فرهنگی و سیستم ارزشی است که در زبان به بد دانستن فساد مالی می پردازد، اما نتایج حاصل از آنرا تایید می کند، و در زمانی که این نگاه به آحاد مردم رسوخ کند، بدترین وضعیت را که فساد فراگیر مالیست می تواند پدید بیاورد و در نتیجه آن توجیه عقلی برای عمل غیر اخلاقی شکل می گیرد. به این صورت که افراد در افکار خود به وضعیتی میرسند که میتوانند فساد خود را توجیه کنند و این الگو به شکلی به طبقه های مختلف یک ملت رسوخ می کند. که البته تحت تاثیر عدم حمایت واقعی و عملی و پایدار از ارزش های واقعی مانند کارآفرینی، وجدان کاری، تلاش و انضباط به نوعی تبدیل به یک چرخه معیوب می شود.

وشاید عمقی ترین راه برای تغییر مسیر آتی اقتصادی و توسعه ای یک سرزمین سرمایه گذاری روی سیستم های ارزشی باشد. هر چند که برنامه ریزی برای آسیب زدایی از سیستم های ارزشی تلاشی طولانی مدت و تعهدی همه جانبه را نیاز دارد اما نتایج آن نیز ماندگار می باشد. از روشهای تاثیرگذاری بر سیستم های ارزشی می توان به بازبینی متون کتب درسی، محصولات رسانه ای و نیز اجتناب از طنز پردازی درباره فساد مالی اشاره کرد. البته لازمه این تغییر ایجاد برنامه ای یکپارچه و همانطور که ذکر شد تعهدی بلند مدت برای اجرایی شدن آن در طول زمان می باشد.

دکتر مهدی جباریان – نویسنده کتاب مدیریت استراتژیک در سطح ملی

 

فرهنگ و فساد مالی

رزومه کوهنوردی مهدی جباریان

لزوم تدوین استراتژی حضور در اینترنت

یک ,فساد ,های ,مالی ,ارزشی ,سیستم ,فساد مالی ,و در ,سیستم های ,های ارزشی ,می شود ,باعث تشویق افراد

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

گروه آموزشی شیمی بابل ورزش و سلامتی